videó

13 perces

Milyen irányba halad Magyaroroszágon a kutatás-fejlesztés és az innováció?

Az Egyenes Beszéd vendége Gulyás Balázs, a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat elnöke. 

kapcsolódó videók

 

Magyar Péter a teflonarcú, azaz mindent túlél?

Az elmúlt évtizedekben egyre gyakrabban halljuk a karaktergyilkosság fogalmát, különösen a közéletben és a politikában. Böhm Kornél az ATV Start műsorának vendégeként éppen erről beszélt.

Az ATV Start vendége Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakértő.

 

A külügy szerint kiforgatták Szijjártó Péter NATO-val kapcsolatos szavait

Az orosz hírügynökség összefoglalója szerint a magyar külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a NATO hibája is közrejátszott az ukrajnai konfliktusban, mivel 2021-ben nem tárgyaltak Oroszországgal a biztonsági garanciákról. Paczolay Máté külügyi szóvivő határozottan visszautasította az orosz állami hírügynökség, a RIA Novosztyi cikkének állításait.

Az ATV Start vendége Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója.

 

Kocsis Máté bejelentése: javasolják, hogy indítson a kormány nemzeti konzultációt

Az új gazdasági akcióterv intézkedései lesznek a nemzeti konzultáció középpontjában, az 1000 eurós minimálbér, és az 1 milliós bruttó átlagbér is. Kocsis Máté az ATV kérdésére, hogy ezt már bejelentették, Nagy Márton is, és ezzel nyilván egyetértenek az emberek,  azt válaszolta: “nem lefutott ez a kérdés” - mert például terheket jelent a munkaadóknak -, de nyilván egyetértenek vele az emberek. 

Az ATV Start vendége Somodi-Solymos Eszter, főszerkesztő, Spirit FM.

 

Az izraeli hadsereg az ENSZ-békefenntartók állásait lőtte Libanonban, többen megsérültek

Izraeli tankok hatoltak be erőszakkal az ENSZ Dél-Libanonban állomásozó békefenntartó egységének, az UNIFIL-nek az egyik támaszpontjára - közölte vasárnap a világszervezet. A tájékoztatás szerint két harckocsi a reggeli órákban lerombolták a bázis bejáratát a libanoni Ramdzsa településen, nem messze az izraeli határtól - írta az MTI.

Az ATV Start vendége Hoffmann Tamás, nemzetközi jogász.