videó

6 perces

Közfeladatot ellátó személyek maradnak a tanárok?

Az Egyenes Beszéd vendége Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke.

kapcsolódó videók

 

Megbénult a Keleti pályaudvar, miután kisiklott egy intercity

Leghamarabb holnap délelőtt indulhat újra a forgalom Budapest legnagyobb pályaudvarán, miután tegnap este kisiklott a Kolozsvár felől érkező InterCity. A Keletinél nagyjából 100 millió forintos kár keletkezett. Eltörött az egyik vasúti váltó, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez okozta-e a balesetet. Az utóbbi órákban sok a baj MÁV-nál: több más baleset is történt, és ezek miatt rengeteget késnek a vonatok.

Az Egyenes Beszéd vendége Zlati Róbert, a Vasutas Szakszervezet alelnöke.

 

Döntött az Európai Bizottság a Lukoil-ügyben: egyelőre nem avatkoznak be

Az Európai Bizottság elutasította Magyarország és Szlovákia azon kérését, hogy közvetítsen Budapest és Pozsony, valamint Ukrajna között a Lukoil orosz olajtársasággal szemben bevezetett kijevi szankciók ügyében - közölte az uniós bizottság illetékes szóvivője pénteken. A tájékoztatás szerint a bizottság arra az előzetes következtetésre jutott, hogy az azonnali konzultáció nem indokolt. 

Az Egyenes Beszéd vendége Holoda Attila, energetikai szakértő.

 

Lesz Budapesten olimpia?

Karácsony Gergely feltételekkel ugyan, de támogatna egy budapesti olimpiát. A főpolgármester a főváros fejlesztését kérné az államtól. Magyar Péter feltételekhez köti azt is, hogy pártja elgondolkodjon a kérdésen, Vitézy Dávid szerint ma nincsenek meg az infrastrukturális feltételei egy budapesti olimpiának, és a DK is úgy látja, országnak nem olimpiára van szüksége.

Az Egyenes Beszéd vendégei Baka F. Zoltán, a Della podcast műsorvezetője és Szerető Szabolcs, a Magyar Hang újságírója.