videó

Ismét állami tulajdonba kerül a ferihegyi repülőtér

Az Egyenes Beszéd vendége Oszkó Péter, volt pénzügyminiszter.

kapcsolódó videók

 

Ukrajna, a migráció és a gazdaság áll az EU-csúcs középpontjában

A bevándorlás, Ukrajna és az Unió versenyképessége áll a kétnapos uniós csúcstalálkozó középpontjában.  Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője erősebb és gyorsabb segítséget sürgetett Ukrajnának. Magyarország másfél éve akadályozza 6,6 milliárd euró átutalását a háborúban álló országnak. 

Az Egyenes Beszéd vendégei Gégény István, a Szemlélek lapigazgatója és Nagy Attila Tibor politikai elemző.

 

Már csak 2 százalék a különbség Magyar Péter pártja és a Fidesz között a legújabb felmérés szerint

Az IDEA Intézet legfrissebb felmérése szerint szeptemberben jelentősen nőtt a TISZA Párt népszerűsége, miközben a Fidesz-KDNP támogatottsága stagnált. A hónap végére a TISZA-szavazók aránya mindössze 2 százalékponttal maradt el a kormánypártokétól, így a párt már szinte fej-fej mellett állt a jelenlegi kormánykoalícióval.

Az Egyenes Beszéd vendége Závecz Tibor, a Závech Research ügyvezető igazgatója és Szentpéteri Nagy Richard alkotmányjogász, politikai elemző.

 

Új gazdaságpolitikai akciótervet fogadott el a kormány

Egy új gazdasági akciótervet fogadott el a kormány, amelynek alapja a jövedelmek vásárlóerejének folyamatos növelése, a megfelelő lakhatás biztosítása és a lakhatási válság kezelése, valamint a Demján Sándor program, amely a kkv-k méretének a megduplázását segítené. 

Az Egyenes Beszéd vendége Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.