Nagyvilág

Egy új tanulmány szerint még veszélyesebbek az iparilag előállított élelmiszerek mint először gondolták

ATV.hu
Hirdetés
Kapcsolódó cikkek
Tel-AvivsíhamaszTrump
Hirdetés
Hirdetés

Vannak olyan nasik, amik annyira károsak lehetnek mint a dohányzás.

Hirdetés

A kiegyensúlyozott táplálkozás az egészséges élet záloga. Egy friss tanulmány alapján azonban veszélyt kiáltanak a szakértők. Bebizonyosodott, vannak élelmiszerek, amiknek ugyanolyan negatív hatásuk van, mint a dohányzásnak. – írja a twn.hu.

A pizza, a chips és a kóla sokak számára a mindennapok szerves részét képezik – bár köztudott, hogy ezek az élelmiszerek nem igazán lehetnének  részei az egészséges táplálkozásnak. Egy új, a British Medical Journalban megjelent tanulmány most arra a következtetésre jutott, hogy az iparilag előállított élelmiszerek sokkal károsabbak lehetnek az emberi szervezetre, mint azt eddig hitték.

10 millió ember adatai árulkodnak

Az ausztráliai Deakin Egyetem kutatói az elmúlt három év 45 különböző kutatásának adatait elemezték, amelyeket 10 millió ember bevonásával készítettek. Ezekből derült ki, hogy azoknál az embereknél, akik nagy arényban fogyasztanak iparilag feldolgozott élelmiszereket, nagyobb a kockázata számos egészségügyi probléma kialakulásának.

Hogy mely betegségekről van szó, és melyek a veszélyes élelmiszerek, a felsorolásból kiderül:

  • rák, 
  • 2-es típusú cukorbetegség kockázata 12 százalékkal nő.
  • A mentális zavarok és a szorongás kockázata 48-54 százalékkal nő
  • A szív- és érrendszeri betegségek kockázata 50 százalékkal nő

Az iparilag feldolgozott élelmiszerek közé tartoznak többek között: a csomagolt pékáruk, a cukrot tartalmazó gabonafélék, a chipsek, továbbá a készételek és fagyasztott ételek, az édes italok. Azok az emberek, akik gyakran fogyasztják ezeket az élelmiszereket, számos betegségre fogékonyabbak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
 

Hirdetés
Kapcsolódó cikkek