Itthon

Megkezdődött Magyar Péter tüntetése az MTVA-nál

Magyar Péter a hitleri propagandához hasonlítja a köztévét
október. 5. szombat 14:50

A Tisza Párt elnöke elkezdte beszédét, Adolf Hitlert nevezve a mostani kormánypártok mesterének. Szerinte az egész magyar nemzet képviselteti magát a tüntetésen. Úgy véli, elfogyott a türelem és eljött a szembenézés órája.

Magyar Péter Bálint Györgyöt, Chrudinák Alajost és saját nagyapját, Erőss Pált nevezte meg, mint a közszolgálati televízió hőskorának emlékezetes televíziós szereplőit. 

Szerinte a közmédia olyan távol került a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől, nincsenek benne valódi tájékoztató és oktató műsorok.

Magyar Péter azt mondja: a kádári köztévé közvetítette a mostani miniszterelnök 1989-es beszédét Nagy Imre újratemetését és a gyurcsányi köztévé is a székháza előtti eseményeket 2006-ban.

Magyar Péter ezután olyan szakmákat sorol az ápolóktól a vízügyesekig, akik szerinte méltatlanul keveset keresnek. 

Magyar Péter élesen bírálta az MTVA-n kívül a teljes kormánypárti médiát is. Ezt követően arra kér mindenkit, hogy hétfőtől senki ne nézze "a propaganda termékeit, akkor sem, ha ott megy a sorozata, vagy éppen ott lép fel a mi pénzünkből a kedvenc zenekara". 

Magyar Péter élesen bírálta Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának múlt heti kijelentését, amellyel 1956-ot és az ukrán háborút hasonlította össze. Szerinte Orbán Balázsnak fehér zászló volt a jele az óvodában. Azzal, hogy Orbán Balázs a helyén maradt, Magyar szerint a kivégzett '56-osok emlékét gyalázták meg.

Tarr Zoltán szerint a Fidesz csak a női politikusai kezét engedi el könnyen
október. 5. szombat 14:47

A Tisza EP-delegációjának vezetője Orbán Balázs botrányát hasonlította össze a kegyelmi üggyel.

Magyar Péter felkonferálja Hadházy Ákost
október. 5. szombat 14:23

, aki beszél a tömeghez. Hadházy a kegyelmi botrányt kirobbantó vidéki prókátort méltatja.

Nagy Navarro Balázs beszél
október. 5. szombat 14:03

, aki éhségsztrájkba kezdett 2011-ben az MTVA előtt. Szerinte a hatalom az erőből, de nem az erőszakból ért. Azt javasolja, hogy áradjon a Tisza, de ne okozzon károkat, és áradjon a Duna is, de ne okozzon károkat. Élesen bírálja Kálmán Olgát és az 1989-es Orbán Viktort idézi. Nagy Navarro után Incze Zsuzsa, a Csellengők című műsor egykori szerkesztője beszélt.

Üzenet Felvidékről
október. 5. szombat 13:51

Egy neve elhallgatását kérő felvidéki Tisza-szimpatizáns üzenetét olvassa fel Nagy Ervin.

Nagy Ervin visszatért a színpadra
október. 5. szombat 13:51

Egy felvidéki magyar üzenetét olvasta fel. 

Bejelentkezés Erdélyből
október. 5. szombat 13:49

Kátai István színész, közönségszervező jelentkezik Sepsiszentgyörgyről. Szerinte a Fidesz az erdélyi magyar sajtó szabadságát is megszüntette.

Nagy Bandó András mondja el a véleményét a közmédiáról
október. 5. szombat 13:37

, ami nem kedvező. Szerinte ma azért kell küzdeniük, amit 1989-re már elértek.

Több ezren gyűltek össze
október. 5. szombat 13:33

Az eső csillapodott délutánra, a közmédia előtt pedig több ezer ember gyűlt össze délutánra. Péter Petra, a tüntetés műsorvezetője szerint ez a valaha volt legnagyobb tüntetés a székház előtt. 

Külföldön élő Tisza-szimpatizánsok jelentkeznek be
október. 5. szombat 13:30

Videón üzennek a tüntetés résztvevőinek.