Itthon

Orbán szerint iszonyú erősek, Dobrev szövetséget ajánl, Magyar végigjárta az országot

E-mailben is kampányol a kormány
június. 6. csütörtök 7:59

A kormány e-mailben ad tájékoztatást álláspontjáról a NATO terveivel kapcsolatban - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtökön.

Szavazzon és válassza az ATV-t június 9-én!
június. 6. csütörtök 7:57

Az ATV a hagyományaihoz híven nagyszabású műsorral készül június 9-ére. A választási műsor 16:55-kor indul, a központi stúdióból Sváby András kapcsolja majd a pártok választási központjait, Krug Emília és Bodacz Balázs közlik a legfrissebb hazai és európai eredményeket, Szöllősi Györgyi és Rónai Egon politológusokkal és újságírókkal elemzik az este történéseit. A Híradó stúdiójában pedig Gesztesi Máté mondja a legfrissebb híreket.

Élőben kapcsoljuk majd a Nemzeti Választási Irodát, a pártok eredményváró rendezvényeit és a brüsszeli választási központot is. A stúdióban Szöllősi Györgyi és Rónai Egon az ország legrangosabb elemzőivel, Závecz Tiborral, Zárug Péter Farkassal, Ceglédi Zoltánnal, Lakner Zoltánnal és Nagy Attila Tiborral magyarázzák majd el a nézőknek az eredményekből fakadó politikai helyzetet.

A televíziós adás mellett az ATV Youtube-csatornáján is élőben lehet majd követni a választási műsort, benne késő este a győztesek és a vesztesek beszédeit. Önálló választási műsora lesz a Spirit FM-nek is, 18 órától élő Önkényes Mérvadó extra választási kiadást sugárzunk Puzsér Róberttel, Horváth Oszkárral és barátaikkal.
 

Háborús uszítókról és hamis messiásokról beszél Orbán a legújabb videójában
június. 6. csütörtök 7:22

 

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/1351955126196071

 

Erősödik a Fidesz, brutális emelkedésben a Tisza Párt a Mediánnál
június. 6. csütörtök 5:55

 

 

Megkérdezték Simicskát a kampányról
június. 6. csütörtök 5:28

Simicska Lajos egykori médiamogul, Orbán Viktor régi támogatója visszavonultan él Veszprémben, mióta összevesztek a miniszterelnökkel és a 2018-as választás után szinte minden üzleti érdekeltségét eladta. A Blikk most otthona előtt fotózta le az egykori oligarchát. A lap szeretett volna beszélgetni Orbán Viktorról, a kampányról, a június 9-i önkormányzati és EP-voksolásról, de Simicska nem szívesen beszélgetett az újságíróval.

Köszönöm az érdeklődést, de nem szeretnék nyilatkozni a politikáról és a magánéletemről sem. Utóbbi mindig is tabu volt – reagált Simicska a kérdésekre.

 

Lejár egy fontos határidő
június. 6. csütörtök 5:13

 

A választópolgárok pénteken 10 óráig kérhetnek személyesen mozgóurnát a helyi választási irodától a vasárnapi voksolás előtt. 

Azok a választópolgárok, akik egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt a választás napján nem tudnak elmenni a szavazóhelyiségbe, mozgóurnát igényelhetnek, de pusztán kényelmi ok miatt vagy munkavégzésre hivatkozva nem lehet mozgóurnát kérni. A mozgóurna igényléséhez a választópolgárnak kérelmet kell benyújtania. A kérelmet személyesen pénteken 10 óráig lehet benyújtani a helyi választási irodához, ezt követően online, ügyfélkapus azonosítással június 9-én, vasárnap 12 óráig van lehetőség a kérelem benyújtására. 

Dobrev: együtt kell működni
június. 6. csütörtök 5:09

A választás tétje az, hogy közelebb kerülünk-e Orbán rendszerének megbuktatásához, vagy eltávolodunk ettől a céltól - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetője szerdán, Veszprémben tartott lakossági fórumon. Dobrev Klára úgy fogalmazott, nem akarják tovább Orbán Viktor miniszterelnök rendszerét.

Kiemelte: azt tapasztalja, hogy míg a fideszes polgármesterek stadionokat építenek, a baloldali városvezetők arra büszkék például, hogy hány embernek segítettek a koronavírus-járvány alatt, hány bérlakást újítottak fel és hány orvosi rendelőt tudtak létrehozni.

Dobrev Klára szerint Orbán Viktor nem beszél arról, miként lesz az embereknek tisztességes bérük és nyugdíjuk. A választás napja üzenet lehet, hogy ez így nem mehet tovább. A szociáldemokrata és zöld közösség a jövő, a remény, az alternatíva - hangoztatta. Csak úgy lehet Orbán Viktor rendszerét megbuktatni, ha a demokratikus ellenzék együttműködik - jelentette ki, hozzátéve: szövetséget ajánl minden politikai erőnek, aki ebben partner.

 

https://www.facebook.com/dobrevklara/videos/475425764997902

 


 

Orbán Viktor: "iszonyú erősek vagyunk"
június. 6. csütörtök 5:08

A kormánypártok iszonyú erősek és meg fogják nyerni a választást, ha mozgósítják erőiket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Mandinernek adott, szerdán megjelent interjúban, amelyben az európai parlamenti (EP-) választások tétjével kapcsolatban arról is beszélt: függetlenül attól, hogy ki milyen frakcióban ül, az lesz a legfontosabb kérdés, hogy mennyi a háborúpárti és mennyi a békepárti képviselő.

Vitézy keményen beleszállt Karácsonyba, megérkezett a válasz
június. 5. szerda 18:43

Közeledik a választás, gőzerővel kampányolnak a főpolgármester-jelöltek. Szentkirályi Alexandra Újbudán és az I. kerületben is arról beszélt, hogy ki kell szabadítani a kerületeket Gyurcsány Ferenc fogságából. Vitézy Dávid azt üzente Karácsony Gergelynek, hogy újabb ígéretét nem tartotta be, mert nem telepítettek traffipaxokat. Karácsony Gergely híradónknak mondta: egy szó sem igaz Vitézy Dávid állításaiból.

 

Durva dolgot állít Magyar Péter a Fideszről, így áll most Orbánék támogatottsága
június. 5. szerda 18:42

Nőtt a kormánypártok támogatottsága, miközben tovább bővült a TISZA párt szavazótábora is. A biztos szavazók körében a Fidesz 44, a Tisza párt 26, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listája 12 százalékon áll – ez derült ki az Idea Intézet legújabb felméréséből. A Závecz Research által készített közvélemény-kutatás is hasonló eredményeket mutat. Závecz Tibor Híradónknak azt mondta: a most is zajló kampányesemények és a mozgósítás mértéke jelentősen befolyásolhatja a végeredményt.