Brutális mértékben emelkedik a húsvéti sonka ára, ami miatt már a húsipari szakemberek is aggódni kezdtek.
„Nemcsak a háború okozta durva infláció, hanem a sertéságázat súlyos gondjai kellettek ahhoz, hogy a húsvéti sonkához kellő sertéscomb ekkora mértékben dráguljon”
– nyilatkozta a Pénzcentrumnak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, aki szerint a drágulás nem áll meg az ünnepig, húsvétkor még többet kell majd fizetni a közkedvelt húsféléért.
Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztője pedig arról beszélt, hogy az igazi húsvéti sonka még a tavalyi húsból, hosszú érlelési eljárással készül, és igazi szezonális termék, így az árban mindenképp látható lesz, hogy az egy évvel korábbihoz képes komoly változás történt. Ennek pedig az az oka, hogy évközben számtalan olyan hatás érte a húsipari ágazatot, amit a többi termék esetén a folyamatos jelenlét miatt csak apránként érzékeltek a vásárlók.