Itthon

32 százalékos béremelést jelentett be Orbán a pedagógusoknak - Kormányinfó percről percre

Helyes dolog Ukrajnát támogatni - ezzel zárul a kormányinfó
december. 21. csütörtök 11:14

De hogy hogyan, az minden állam szuverén döntése. Magyarország támogatja Ukrajnát több módon - pénzzel és humanitárius segítséggel -, de fegyverekkel nem támogatja. A pénzügyi támogatást pedig ne a közös uniós költségvetésből vagy közös hitelből tegyék. Orbán attól fél, hogy a magyaroknak járó,pénz is Ukrajnának menne.  

Vége.  

Kárpátaljai magyarok is csatlakoznának az EU-hoz
december. 21. csütörtök 11:12

Ez fog történni, mondja Orbán, mert az EU megkezdi a tárgyalásokat Ukrajnával, de szerinte ez rossz döntés. De lehet úgy tárgyalni, hogy a kárpátaljai magyarok számára ez hasznos legyen.

Vendégmunkások
december. 21. csütörtök 11:01

A kormány nem hoz be vendégmunkásokat. Magáncégek alkalmaznak külföldi munkaerőt, de a kormány olyan jogszabályokat hoz, hogy a magyarok munkáját senki e veszélyeztethesse. 

L. Simon menesztése
december. 21. csütörtök 10:59

Orbán egyik kedvenc könyvében van egy "melegszál" is, derül ki egy Tiktok videójából, miközben L. Simont a "homoszexualitás propagálásával" összefüggésében menesztették. Orbán nem lát ellentmondást, ő is elmondhatja a véleményét a kérdésben. 

Orbán fizetése
december. 21. csütörtök 10:54

2022-ben még másfél millió forint volt, azóta megháromszorozódott. A politikusok fizetéséről utolsóként döntött a parlament. Az ő fizetésük is csak akkor nőhet, ha az emberek fizetése is nő. A kérdésre, miért éppen az ő fizetése nőtt a háromszorosára, a törvényre hivatkozott., de még védekezni is méltatlan e tekintetben. Ha a választók bizalmat szavaznak neki, marad továbra is, ha nem, megy.  

Választási törvénymódosítás
december. 21. csütörtök 10:53

Nem történt törvénysértés, de fél éven belül a választás előtt nem szerencsés választási törvényt módosítani. Budapest esetén nem a kormány kezdeményezte a módosítást.

Mészáros Lőrinc jachtja
december. 21. csütörtök 10:51

A kormánynak ehhez nincs köze, de egyetért azzal, hogy mindenkitől elvárható több szerénység.  

Komolyan gondolta?
december. 21. csütörtök 10:49

Orbán komolyan gondolta, hogy a háború "katonai művelet", mert az oroszok ezt így nevezik, és például nincs kötelező sorozás. Soha nem mások nyomására beszél és cselekszik. 

Eutanázia
december. 21. csütörtök 10:47

Lesz egy népszavazás az aktív eutanáziáról, ez a kérdés jogi része. De a kezdeményező, Karsai Dániel ügye egy emberi dráma, együttéreznek vele, támogatják, és akár imádkoznak is érte. 

Egészségügy, hálapénz, MOK
december. 21. csütörtök 10:45

Az állami egészségügyet kell fejleszteni, a keveredést a magánegészségüggyel meg kell szüntetni. Ez zajlik, ehhez idő kell. nagyon hálás az orvosi kamarának a hálapénz felszámolásáért tett lépéseiért.