Itthon

Ha lemaradt volna, itt felelevenítheti a szerdai eseményeket

Majtényi: Nem lesz örökké NER
március. 15. szerda 19:58

Gyurcsányék a Pilvaxnál emlékeztek
március. 15. szerda 19:56

Ez történt a Nemzeti Múzeumnál
március. 15. szerda 19:51

Díszvacsorán mondott beszédet Orbán
március. 15. szerda 19:49

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott a Kossuth-díjjal kitüntetettek tiszteletére adott díszvacsorán a pesti Vigadóban.

Fotó: MTI

Megemlékezés a Vajdaságban
március. 15. szerda 18:52

Fotó: MTI

Országszerte 25 emberrel szemben intézkedtek
március. 15. szerda 18:43

Országszerte 25 emberrel szemben intézkedett a rendőrség a nemzeti ünnepen rendezett megemlékezések során - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel. Közleményükben azt írták: 18 óráig a rendőrség országosan 605 rendezvényt biztosított. Ezek közül 474 állami, illetve önkormányzati, 102 kulturális, 29 gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy Budapest belvárosában, az állami rendezvény helyszínén hat esetben intézkedtek. Öt esetben hét emberrel szemben garázdaság elkövetésének gyanúja, egy esetben pedig egy emberrel szemben szabálysértés miatt intézkedtek.

Kelemen Hunor: az autoriter politika gyomját el kell távolítani
március. 15. szerda 18:23

Kelemen Hunor szerint "az autoriter politika gyomját, élősködőit el kell távolítani a szabadság kertjéből". A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Nagyszalontán, Kossuth Lajos egész alakos köztéri szobra előtt mondott beszédet a nemzeti ünnepen. Úgy vélte: a szabadság Romániában nem sziklaszilárd építmény, hanem inkább folyamatos gondozást igénylő kert.


Fotó: MTI
"Nem egyszer kell megépíteni, hanem évről évre újra és újra. Vannak göcsörtös öreg fái, azokat metszeni kell. És újakat telepíteni is szükséges" - állapította meg. Kijelentette: Romániában ma "kemény harcot vív a látható állam a láthatatlan állammal, a választott politikusok az erőszakszervezetek titkos koalíciójával", és míg a látható hatalmat, a politikusokat le lehet váltani, "az erőszakszervek titkos koalíciója" nem váltható le parlamenti választásokon.

Megemlékezés Beregszászban
március. 15. szerda 18:21

Fotó: MTI

"Át lehet élni az elnyomatást"
március. 15. szerda 17:49

Gyurcsány is ott volt a csöndes tüntetésen
március. 15. szerda 17:44